Dorpsstraat: werken aan nutsleidingen

Dorpsstraat: werken aan nutsleidingen
24-04-2012

Tegelijk met de werken aan de nutsleidingen in het kader van de herinrichting van de Oude Markt, worden in de Dorpsstraat richting Houtmolenstraat en Bemvaartstraat een aantal andere werken aan de nutsleidingen uitgevoerd. De werken duren  tot ongeveer eind mei.

 

Een nieuwe gasleiding wordt gelegd van het lokale politiekantoor tot op de hoek Dorpsstraat-De Heuf. Vanaf het gemeentehuis komt er een glasvezelkabel tot op de plaats waar de uitbreiding van Immaculata en het sociaal huis komt. Vanaf daar komt er ook een glasvezelkabel tot aan de Houtmolenstraat en vervolgens langs de binnenkant van de Ringlaan tot aan de Dorpsstraat, waar de kabel aansluit op het bestaande netwerk. De kabel moet in één keer gelegd worden in een open sleuf. De stoepen worden daarvoor opgebroken in de Dorpsstraat.

 

Tot slot wordt er een nieuwe voedingskabel voor elektriciteit aangelegd van aan de serviceflats tot aan de nieuwbouwappartementen tussen Dorpsstraat en Bemvaartstraat. Ook voor deze werken worden stoepen en wegen binnenkort tijdelijk opgebroken.  

 

Door de open sleuf zal De Heuf via de Dorpsstraat bereikbaar zijn via een brugje. Leveringen kunnen niet gebeuren via de Dorpsstraat, maar moeten langs parking De Heuf. Eind mei zouden leidingen en stoepen weer allemaal op hun plaats moeten zitten.

 

Deze werken brengen hinder met zich mee, maar er wordt alles aan gedaan om deze tot een minimum te beperken.   

Terug naar het overzicht