Zonnepanelen aanschaffen? Vijf overwegingen

Misschien is een van de factoren die opvallen bij het analyseren van een zonne-energieproject, de waarde. Maar dat is niet het enige dat telt, je moet ook aandacht besteden aan andere punten die kunnen en zullen helpen bij jouw keuze. Zonne-energie is momenteel een uitstekende optie voor de opwekking van elektriciteit en wordt steeds meer een doeltreffende en voordelige oplossing voor degenen die hun energierekening willen verlagen.

Echter, zelfs met alle voordelen en het is duidelijk de economie die kan brengen aan jouw huis, is het belangrijk om te analyseren dan dat. Daarom, weet hieronder enkele tips die moeten worden gevolgd op het moment van jouw analyse!

1. Prestaties van de zonnepanelen
Om het beste systeem voor het opwekken van zonne-energie te kiezen, moet je weten wat het maandelijkse verbruik van het huis is en wat het rendement van de fotovoltaïsche module is. De prestaties van de zonnepanelen worden gemeten in watt, dat wil zeggen, hoe meer watt per vierkante meter het paneel produceert, hoe meer energie beschikbaar zal zijn voor verbruik.

Een ander belangrijk punt is dat het paneel een lage temperatuurcoëfficiënt moet hebben, omdat het op warme dagen goed gebruikt zal worden. Aangezien sommige modellen hun rendement verminderen door de hoge temperatuur van de cellen. Maar er zijn nog andere criteria die verband houden met de prestaties van het zonne-energiesysteem, zoals de ervaring van de fabrikant en het soort materiaal dat wordt gebruikt.

2. Nuttige levensduur van het paneel
Een ander belangrijk punt is de evaluatie van de gemiddelde levensduur van het zonnepaneel, over het algemeen bieden de fabrikanten een minimum van 25 jaar garantie, wat een uitstekende kosten-batenverhouding is. Met andere woorden, voordat je het product aanschaft, moet je nagaan of het bestand is tegen de meest uiteenlopende klimaat- en milieuveranderingen.

Het systeem wordt blootgesteld aan vrijwel alle vormen van storingen door de natuur, zodat het belangrijk is na te gaan in hoeverre het bestand is tegen deze ingrepen, bijvoorbeeld de UVB- en UVA-straling, regen en oxidatie.

3. Esthetiek van het paneel
Je moet ook rekening houden met het ontwerp, de esthetiek van het zonnepaneel. Als het stuk rond het paneel bijvoorbeeld van aluminium is, is dat een goed teken, omdat gelaste of geschroefde apparatuur een betere kwaliteit biedt.

Zwart geanodiseerde panelen behoren meestal tot de beste modellen. Daarom moet je er rekening mee houden dat zowel de esthetiek als de efficiëntie van het systeem samen moeten worden geanalyseerd, je wilt niet investeren in een systeem dat niet erg functioneel is en dat in de toekomst problemen kan geven.

4. Kenmerken van andere elementen
Wat de omvormers betreft, is het belangrijk enkele criteria te controleren. Een daarvan is de technische bijstand, die van essentieel belang is voor de volledige werking van het systeem. Andere punten die moeten worden geanalyseerd zijn het rendement van meer dan 96% en de garantie van 5 jaar of meer, dit alles moet je controleren op het moment van jouw analyse.

De kabels en connectoren moeten specifiek zijn voor zonne-energiesystemen en moeten even duurzaam zijn als de zonnepanelen en omvormers.

5. Systeembegroting
Tenslotte is het van groot belang te kijken naar de berekening van de energieopwekking (watt) per geïnvesteerd bedrag. Maar alle andere eerder genoemde criteria moeten ook in aanmerking worden genomen om tot een evenwichtige evaluatie van de begroting te komen. Het is belangrijk dat je voorrang geeft aan de factoren die je het belangrijkst vindt.

Analyseer wat relevanter is als we het hebben over het vervangen van de traditionele elektrische energie door zonne-energie. Aan de hand van een gepersonaliseerde analyse, en uiteraard rekening houdend met jouw prioriteiten, kan worden nagegaan wat de verschillen en voordelen zijn van een investering in dit systeem.

Om de installatie van het systeem te vergemakkelijken worden fiscale stimuleringsmaatregelen aangeboden, zoals de terugbetaling van een deel van de BTW bij de aankoop van zonnepanelen. In die zin is het de moeite waard de beschikbare opties te onderzoeken om de beste manieren te vinden om de kosten van de installatie van het systeem af te schrijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.