200 kinderen openen gerenoveerde wijk Holheide

200 kinderen openen gerenoveerde wijk Holheide
31-03-2012

Op vrijdag 30 maart is in Holheide (Overpelt) de tweede fase van de renovatie van de wijk officieel geopend. Dat gebeurde door 200 schoolkinderen die evenveel ballonnen de lucht in lieten. Een aantal jaren terug werd de Zonnedauwlaan als centrale as reeds vernieuwd. Nu zijn de omliggende straten aan de beurt gekomen. Ook de parkings voor de parochiezaal en het parkeerplein erachter werden in een nieuw kleedje gestoken. De kostprijs bedroeg ongeveer 1 miljoen euro, weet schepen van openbare werken Dirk Vanseggelen.  

 

In deze fase werden de Jeneverbeslaan, Veenbeslaan, Biezenstraat (alle drie volledig), de Gagelweg en Bremstraat (beide van de Jeneverbeslaan tot aan het kerkplein) en de Tijmstraat en Buntgrasstraat (beide volledig, uitgezonderd de kruispunten met de Zonnedauwlaan – fase I) onder handen genomen.

 

De bestaande bomen werden verwijderd. Alle leidingen werden ondergronds gelegd en waar nodig werd nieuwe straatverlichting geplaatst. Ook de stoepen en inritten zijn vernieuwd. Het wegdek kreeg een nieuwe toplaag. Tenslotte werd er afgewerkt met zorgvuldig en functioneel ingeplant groen.  

 

Dirk Vanseggelen: "Wij doen grote inspanningen voor de verfraaiing van het openbaar domein. De afgelopen jaren werd al 75 van de 150 kilometer gemeentewegen vernieuwd. En daarbij gaat het lang niet alleen om de zogenaamde grote dossiers, zoals de Oude Markt of de Leopoldlaan. Ook de inwoners in de wijken,  zoals hier in Holheide hebben recht op een aangename buurt om in te wonen en een verkeersveilige straat voor de deur."

Terug naar het overzicht