Wandelen

Wandelen in Overpelt"Kuieren is rechtopstaand luieren," zei Toon Hermans ooit. Voor het rechtopstaand luieren ben je bij ons alvast zeker aan het juiste adres. Overpelt heeft talrijke plekjes die uitnodigen tot een gezonde kuier of een stevige wandeling in het groen. Om al die wandelliefhebbers met Overpelt te laten kennis maken werkt het gemeentebestuur aan een kwalitatief hoogstaand wandelproduct. Op basis van de richtlijnen van Toerisme Vlaanderen en in samenwerking met Toerisme Limburg en het regionaal landschap van de Lage Kempen zijn drie wandelgebieden aangelegd. Het gaat om de wandelgebieden "Dommelvallei Overpelt"  met vertrek aan het park Heesakkerheide en aan de Wedelse Molen, wandelgebied "Holven/Plat"  met vertrek aan het MS- en Revalidatiecentrum en zaal Holheide en 't Plat en wandelgebied 'Grote Hof/Hobos' met start aan de Grote Hof. Alle kaarten maken deel uit van 'Bosland'.

 

DOMMELVALLEI OVERPELT:
Blauw:      1,9 km (buggy- en rolstoelvriendelijk)
Groen:      2,4 km
Geel:        3,4 km
Oranje:     4,7 km
Rood:       6,6 km

HOLVEN/PLAT:
Blauw:    2,0 km (buggy- en rolstoelvriendelijk)
Groen:    3,4 km
Oranje    6,2 km
Geel:      4,1 km

 

GROTE HOF/HOBOS

Groen: 2,5 km

Blauw: 7,1 km

Rood: 9,6 km


Deze gebieden beschikken over bijzondere landschappelijke en natuurlijke kwaliteiten met cultuurhistorische elementen. Ook zijn hier verschillende horecazaken, toeristische verblijfslocaties en ambachtelijke bedrijven gelegen. Bovendien zijn er twee belangrijke verzorgingsinstellingen gelegen, de MS-kliniek en Sint-Oda.

In de gebieden kan je verschillende wandelingen met elkaar combineren zodat je een uitegrbreide tocht van meer dan 10 kilometer in de Overpeltse natuur kan maken.

Van beide wandelgebieden zijn overzichtelijke wandelkaarten te koop tegen de prijs van 2,5 euro. Je kan deze kaarten verkrijgen bij de gemeentelijke dienst toerisme.