Unieke filmpjes Overpelt 20 jaar terug

Op de filmpjeswebsite YouTube kan je sinds enige tijd genieten van verschillende filmpjes over Overpelt. De filmpjes stammen allemaal uit de periode 1989 – 1996 en geven een prachtig beeld van het uitzicht van onze gemeente en het verenigingsleven, goed twintig jaar geleden.

 

Je krijgt er in de filmpjes onder meer een beeld op de Dorpsfeesten en Roefeldagen van begin jaren '90, het schoolleven in die tijd en beelden van sport- en jeugdverenigingen. Uiteraard zijn de filmpjes een uitgelezen mogelijkheid om bekende gezichten te 'spotten'.

 

De filmpjes zijn van de hand van Palethe-technicus Jos Geunes die sinds eind jaren '80 een fervent filmer is. Midden jaren '90 was er in Palethe een filmclub met de naam 'Video Palethe'; Meerdeze filmers werkten toen mee aan diverse films. Jos hield al die jaren alle opnames bij en vond de tijd nu tijp om het grote publiek te laten kennis maken met deze toch wel prachtige tijdsdocumenten. Vandaag staan al bijna 100 zulke filmpjes online, en er komen er zeker nog verschillende bij.

 
 

 

Klik hier voor het videokanaal van 'VIDEO PALETHE' waar je alle filmpjes kan bekijken