De balie van de gemeente bij u thuis. Doe hier aanvragen en spaar een rit naar het gemeentehuis.

Start werken Breugelweg in Krokusvakantie

Start werken Breugelweg in Krokusvakantie
23-02-2017

Tijdens de krokusvakantie beginnen de voorbereidende werken voor de volledige heraanleg van de Breugelweg. Het is de enige overblijvende betonbaan uit de jaren ’50 van de vorige eeuw in Overpelt. Nu heeft hij zijn beste tijd gehad.  Een complete heraanleg bleek noodzakelijk. Daarom willen we de Breugelweg, net zoals we al met zovele andere straten in Overpelt gedaan hebben, van kop tot teen aanpakken en op het niveau brengen van een hedendaagse weginfrastructuur, die klaar is voor de komende decennia, zegt schepen van openbare werken Dirk Vanseggelen. 

 

In eerste instantie moeten de bomen tussen de rijweg en het fietspad gerooid worden. Deze zijn, net zoals de Breugelweg zelf in de meeste gevallen helemaal versleten. Zware takken en zelfs ganse boomstammen (dikwijls rot of hol) hellen over de weg. De wortels beschadigen het wegdek ernstig. Vooral op het fietspad vormen de opkomende wortels voor een allesbehalve prettige rijervaring. En tot slot hebben de boomwortels zich verstrengeld tussen de bestaande ondergrondse leidingen en buizen die allemaal verwijderd en vervangen moeten worden.

 

Het rooien van de bomen gebeurt bewust tijdens de krokusvakantie. De Breugelweg is een drukke ader voor school(fiets)verkeer. De bomen omleggen wanneer er geen schoolverkeer is, is dus veiliger.  

 

Aansluitend worden alle nutsleidingen vernieuwd. We spreken dan over waterleiding, elektriciteit, gas en datakabel (internet/TV/telefonie). Vanaf 6 maart komt eerst het onbebouwde gedeelte tussen Kapelstraat en Wedelse Molen aan de beurt. Vanaf half april is het bebouwde gedeelte tussen de Ringlaan en het toeristisch fietspad aan de beurt. Nadien zullen de eigenlijke werken aan de riolering en de wegenis kunnen beginnen. Maar dat zal nooit voor het bouwverlof zijn.

 

Deze werken zullen over een langere periode hinder met zich meebrengen. De gemeente zal daarom  iedereen  via de gemeentelijke website www.overpelt.be permanent op de hoogte houden van de stand van zaken. Vragen en bemerkingen kunnen binnenkomen via het speciale e-mailadres Breugelweg@overpelt.be . De zelfstandigen langs de Breugelweg die dit wensen, krijgenondersteuning van de minder-hinderadviseur van Unizo.

 

Dirk Vanseggelen: “Dit is niet alleen maar een rioleringsdossier – zo was het opgestart. Er komt een nieuwe rijweg. De halteplaatsen van De Lijn worden geoptimaliseerd. Een aantal knelpunten worden beveiligd en er komen snelheidsremmende maatregelen. Tot slot komen er veilige en comfortabele fietspaden. De versleten betonbaan zal transformeren in een moderne weginfrastructuur.”


Klik hier voor alle informatie over de heraanleg van de Breugelweg.


Klik hier voor de evolutie van de Breugelweg in beelden

Terug naar het overzicht