De balie van de gemeente bij u thuis. Doe hier aanvragen en spaar een rit naar het gemeentehuis.

Ondersteuning buurtverenigingen

Buurtondersteuning

 

Overpelt bundelt alle gemeentelijke initiatieven waarbij buurtorganisaties worden ondersteund in het project 'Wijk up'. Het gaat hierbij over de uitleendienst, feestcheques, speelstraten, speelkoffers, het verenigingsloket en cultuur op buurtfeesten. 'Wijk Up' is zoals het Engels 'wake up' (word wakker) en we willen zo een dubbele boodschap meegeven aan onze buurten: word wakker, sla de handen in elkaar, organiseer een buurtfeest en waardeer je wijk op!

 

De gemeente steunt buurtinitiatieven op vier manieren. Op de eerste plaats is er de logistieke ondersteuning met het materiaal van de uitleendienst. Ten tweede zorgen de feestcheques voor financiële en logistieke ondersteuning. Ook bij de uitwerking van een leuk programma is er een aanbod, met 'cultuur op buurtfeesten' en de materialen uit de speelkoffers. En tenslotte is er begeleiding op administratief vlak via het Wijk Upverenigingsloket (voor het afsluiten van straten, vrijwilligersverzekering, …).

 

Overzichtelijke brochure

'Wijk up' wordt voorgesteld in een overzichtelijke brochure, een handige leidraad bij het organiseren van een buurtactiviteit. Het geeft een overzicht van wat er allemaal mogelijk is en zet buurten op weg bij mogelijke vragen in de organisatie. Uiteraard kunnen ze hiervoor terecht bij het gemeentelijke verenigingsloket van de cultuurdienst in CC Palethe. We vragen om bij de aankondiging van buurtactiviteiten gebruik te maken van de voorgedrukte affiches en flyers die beschikbaar zijn bij het verenigingsloket. Een exemplaar van deze brochure is uiteraard steeds verkrijgbaar bij het verenigingsloket van de cultuurdienst.

 

Ons aanbod:

 

Download het algemeen aanvraagformulier voor het gegroepeerd aanvragen van alle faciliteiten voor buurtfeesten


Contact

Openingsuren