De balie van de gemeente bij u thuis. Doe hier aanvragen en spaar een rit naar het gemeentehuis.

Huur blustoestellen

BrandblusserBrandweer Lommel beschikt over een beperkt aantal blustoestellen die ontleend kunnen worden door de organisatoren van evenementen. De huur bedraagt 12 euro per dag per toestel. In functie van het type evenement kan het gemeentebestuur beslissen om deze gratis ter beschikking te stellen. Hiervoor dient de organisator een aparte aanvraag te richten aan het gemeentebestuur. Indien blustoestellen gebruikt of beschadigd worden, wordt de kostprijs voor de hervulling en/of herstelling aangerekend aan de organisator.

 

Nieuw is dat je als organisator het gewenste aantal en type toestellen dient te reserveren bij de brandweer. Op deze manier kan er ook steeds tijdig meegedeeld worden wanneer er geen blustoestellen meer beschikbaar zijn op het aangevraagde moment, want de voorraad is gelimiteerd. Zonder reservatie zullen blustoestellen niet meer uitgeleend worden. 

 

De gereserveerde blustoestellen dien je op te halen de laatste werkdag voor en terug te brengen de eerste werkdag na het plaatsvinden van het evenement/activiteit en dit op de hoofdpost van brandweer Lommel gelegen Norbert Neeckxlaan 52 (werkuren: 8 -20 uur). Enkel de duur van het evenement zal aangerekend worden aan de organisator. Bij het laattijdig terugbrengen van de toestellen zullen ook de bijkomende dagen aangerekend worden (ook indien de blustoestellen gratis werden toegekend).


Contact

Openingsuren