De balie van de gemeente bij u thuis. Doe hier aanvragen en spaar een rit naar het gemeentehuis.

Finse Piste

Zin om iets aan je conditie te doen? Dan kan je op een veilige manier je kilometertjes lopen op de twee Finse Pistes die onze gemeente rijk is. In Overpelt-Centrum kan je terecht op de Finse Piste in het 'Kloosterpark', die het gemeentebestuur samen met WICO-campus Mater Dei heeft aangelegd in de kloostertuin van de school. De Finse piste is 750 meter lang en beschikt over de nodige uitrusting. In een blokhut bij de start is er een fietsenstalling, een aantal lockers en een tijdsklok. Aan de ingang liggen enkele parkings. De piste is open van 7.00 uur 's morgens tot 22.00 uur 's avonds en daarom werd er ook verlichting geplaatst. 

 

Bij deze Finse Piste kan je in een 'fitnessstraat' met dertien outdoor fitnesstoestellen alle spiergroepen extra op de proef stellen. Onder de toestellen bevindt zich onder meer een feet and arm bike, cross trainer, een rower en een nordic walker. Namen die misschien niet tot de verbeelding spreken, maar die je absoluut even moet uitproberen. Bij elk toestel staat steeds de nodige uitleg zodat je alle toestellen steeds op de juiste manier gebruikt. Om de spieren niet te hard te belasten werd naast het parcours van de Finse piste ook de fitnessstraat uitgerust met een ondergrond van schors. Uiteraard kan je alle toestellen volledig gratis gebruiken.

 

In Lindel-Hoeven kan je je kilometers afmalen op de Finse Piste bij het Burgemeester Marcel Sleurs Stadion (Hoevenstraat). Deze Finse Piste is exact 987 meter lang. De afgeboorde piste is twee meter breed. Er is verlichting zodat er ook ’s avonds nog gesport kan worden. Een klok geeft de mogelijkheid om de eigen tijd te meten.

 

 

Volgende sportcursussen worden op de Finse Pistes aangeboden:


Contact

Openingsuren

Bekijk ook