Bodemattest

 • Start werken onderhoud gemeentewegen

  Start werken onderhoud gemeentewegen

  De komende maanden laat de gemeente verspreid over het grondgebied heel wat bestratingen aanpakken. Het gaat om asfaltering, bestrijking, herstel van voetpaden, heraanleg van dolomietpaadjes in klinkers en allerlei herstellingen.  Er worden op zo’n 45 locaties herstellingen uitgevoerd voor een bedrag van 700 000 euro. “De onderhoudswerken moeten ervoor zorgen dat onze gemeentewegen, in totaal zo’n 170 kilometer, in goede staat blijven,” zegt schepen van openbare werken Dirk Vanseggelen.

   

  Klik hier om de volledige lijst van de werken te raadplegen.

  Meer

 • Zaterdag 20 mei cursus composteren in samentuin

  Zaterdag 20 mei cursus composteren in samentuin

  Aanstaande zaterdag 20 mei vindt er van 10.00 tot 12.00 uur een cursus composteren plaats in de samentuin in Overpelt. De cursus start met een kort theoretisch onderhoud in de refter van de Corneliusschool in de Parkstraat. Na deze korte introductie in de wondere wereld van compost, steek je samen met de Vlaco-lesgever de handen uit de mouwen om een optimale compostering te verkrijgen. Deze praktijksessie gaat door  in samentuin het Lindelhof, iets verderop in de Kraanstraat.

   

  Deze cursus is een aanrader voor al wie de principes van composteren onder de knie wil krijgen. De cursus is dus zeker niet enkel voor tuinders van de samentuin. Iedereen kan deelnemen.

   

  De cursus wordt georganiseerd door de gemeente Overpelt en Vlaco i.s.m. Limburg.net.

  Meer

Meer nieuws van Wonen & milieu