initiatieven rond gezondheid en welzijn

 • Op uitstap met Pelle Melle: De Groote Oorlog aan de Achelse Kluis - spionage

  Op uitstap met Pelle Melle: De Groote Oorlog aan de Achelse Kluis - spionage

  Op dinsdag 18 april richt het lokaal dienstencentrum Pelle Melle een uitstap in naar de tentoonstelling in de Achelse Kluis rond spionage in de Eerste Wereldoorlog.


  Tijdens die Eerste Wereldoorlog beschikten de legers niet over satellieten, telefoon- en computernetwerken. Voor het spionagenetwerk maakte men gebruik van de "ogen en oren" van de mensen op het terrein. Het neutrale Nederland was de ideale basis vanwaar de geallieerde geheime diensten achter de linies in België konden kijken.

   

  Deze tentoonstelling besteedt aandacht aan de netwerken La Dame Blanche, ORAM en Cereal Company. Meer dan 7.000 mensen, waarvan een honderdtal in Noord-Limburg, waren betrokken bij deze operaties.

   

  Wie meer wil weten over de geheime netwerken tijdens de Groote Oorlog kan met Pelle Melle een bezoek brengen aan de Achelse Kluis.

   

  Wanneer: dinsdag 18 april om 14.00 uur in de Achelse Kluis

  Prijs: 5 euro, 1 consumptie inbegrepen.

  Inschrijven is noodzakelijk omwille van de reservatie van de gids!

   

  Pelle Melle, Dorpsstraat 58 - Overpelt

  Tel: 011/80 94 84 (centraal nummer dienstencentrum)

  E-mail: pellemelle@overpelt.be

   


  Meer

 • Knipoogbonnen voor bijna 2000 kinderen

  Knipoogbonnen voor bijna 2000 kinderen

  Bijna 2000 Overpeltse kinderen – een record – kregen zopas de knipoogbonnen toegestuurd. Het is al het 18de jaar dat de gemeente dit extraatje uitreikt. Het gaat om een boekje met 13 bonnen van 1 euro. Met deze bonnen kunnen de gezinnen heel wat activiteiten voor kinderen in Overpelt betalen. In totaal gaat het om meer dan 25000 euro dat de gemeente op die manier ter beschikking stelt van de Overpeltse gezinnen, zegt schepen van jeugd en gezin Ann Van Dorpe.

  Meer

Meer nieuws van Leven & Welzijn