De balie van de gemeente bij u thuis. Doe hier aanvragen en spaar een rit naar het gemeentehuis.

Vrijwilligers gezocht voor inventarisering trage wegen

Vrijwilligers gezocht voor inventarisering trage wegen
08-03-2017

Overpelt gaat een trage wegenplan opstellen en organiseert in dat kader morgen donderdag 9 maart een vormingsavond rond het inventariseren van trage wegen. Een trage weg is een pad of weg die bestemd is voor niet-gemotoriseerd verkeer, met wandelaars en fietsers als belangrijkste gebruikers. Trage wegen zijn overal en dragen bij tot de kwaliteit van de leefomgeving, zowel in de kern als in landelijke gebieden. Maar veel trage wegen zijn verdwenen of in onbruik geraakt.  “En dat is jammer, want fietsen en wandelen op trage wegen is veiliger, plezieriger én gezonder. Daarom verdient het trage wegennetwerk in onze gemeente meer aandacht”, zegt schepen van mobiliteit Patrick Van Baelen.

 

Daar maakt de gemeente werk van, samen met Trage Wegen vzw. Hoe is het vandaag gesteld met onze trage wegen? Welke trage wegen zijn toegankelijk? Waar liggen er kansen? Welke verbindingen zijn er mogelijk tussen de woonkernen of vanuit de kernen naar de lokale buurtschool, de winkel of een mooi natuurgebiedje? Deze vragen kunnen we maar beantwoorden nadat de trage wegen in kaart zijn gebracht. Dat is een onderneming waarvoor de gemeente graag een beroep doen op de streekkennis en het enthousiasme van de bevolking.

 

Voor wie zin heeft om te ontdekken welke trage wegen er nog zijn in onze streek, is er daarom de vormingsavond “inventariseren van trage wegen”. Deze vorming gaat door morgen donderdag 9 maart opm 19.00 uur in de muzezaal van CC Palethe. Bedoeling is de mensen wegwijs te maken over hoe je mee op pad kan om de trage wegen in de buurt te (her)ontdekken en te inventariseren.

Terug naar het overzicht