De balie van de gemeente bij u thuis. Doe hier aanvragen en spaar een rit naar het gemeentehuis.

Start werken onderhoud gemeentewegen

Start werken onderhoud gemeentewegen
19-05-2017

De komende maanden laat de gemeente verspreid over het grondgebied heel wat bestratingen aanpakken. Het gaat om asfaltering, bestrijking, herstel van voetpaden, heraanleg van dolomietpaadjes in klinkers en allerlei herstellingen.  Er worden op zo’n 45 locaties herstellingen uitgevoerd voor een bedrag van 700 000 euro. “De onderhoudswerken moeten ervoor zorgen dat onze gemeentewegen, in totaal zo’n 170 kilometer, in goede staat blijven,” zegt schepen van openbare werken Dirk Vanseggelen.

 

Eerst komt De Heuf aan beurt. De winkelwandelstraat wordt opgefrist in afwachting van een volledige aanleg van het openbaar domein in die omgeving over enkele jaren. Op 22, 23 en 24  mei aanstaande zal een aannemer in opdracht van de gemeente een 3-tal kleine bomen verwijderen en de muurtjes, fietsenrekken en versleten wegwijzers wegnemen. Daarna worden de leemtes met klinkers gedicht.

 

In de asfaltwerken zit onder andere de heraanleg van de weg tussen Sint-Oda en de fietsroute (voormalige spoorweg) en  bestrijkingen in onder andere de Wolfstraat, de Langstraat (tussen Ballaststraat en Kapelstraat) en een aantal wegen op het Nolimpark. Deze asfaltwerken zijn uitgevoerd voor het bouwverlof.

 

In de Hoevenstraat verdwijnen de bomen die schade veroorzaken aan het wegdek. Dat wegdek wordt meteen hersteld en de bomen worden vervangen op locaties waar ze geen schade aan de weg kunnen veroorzaken.

 

Op de begraafplaatsen van Lindel-Hoeven en het Centrum (Steenovenstraat) zijn eveneens klinkerwerken voorzien. Zo komen er nieuwe klinkers aan de columbaria. Deze zullen daardoor een tijdje niet bereikbaar zijn. De dolomietpaadjes in verschillende wijken worden heraangelegd in klinkers. Tot slot krijgen de voetpaden en verhardingen in de buurt van Pelle Melle een beurt. 

 

Klik hier om de volledige lijst van de werken te raadplegen.

Terug naar het overzicht