De balie van de gemeente bij u thuis. Doe hier aanvragen en spaar een rit naar het gemeentehuis.

Knipoogbonnen voor bijna 2000 kinderen

Knipoogbonnen voor bijna 2000 kinderen
14-02-2017

Bijna 2000 Overpeltse kinderen – een record – kregen zopas de knipoogbonnen toegestuurd. Het is al het 18de jaar dat de gemeente dit extraatje uitreikt. Het gaat om een boekje met 13 bonnen van 1 euro. Met deze bonnen kunnen de gezinnen heel wat activiteiten voor kinderen in Overpelt betalen. In totaal gaat het om meer dan 25000 euro dat de gemeente op die manier ter beschikking stelt van de Overpeltse gezinnen, zegt schepen van jeugd en gezin Ann Van Dorpe.

 

De knipoogbonnen zijn er voor de Overpeltse kinderen en jongeren van 4 tot 15 jaar. Zij kunnen er heel wat gemeentelijke activiteiten mee betalen in Palethe, de Bemvoort, ’t Ravotterke, de bibliotheek en de jeugddienst. Ze mogen ook gebruikt worden op de familiedag van alle Overpeltse kermissen, op activiteiten van Overpeltse verenigingen die ondersteund worden door de gemeente, in zwembad Dommelslag, bij de sport- en jeugdverenigingen en voor sommige schoolactiviteiten.

 

Een recordaantal van net geen 2000 kinderen uit 1300 Overpeltse gezinnen krijgen het extraatje dit jaar. En het overgrote deel laat dit niet in de schuif liggen: jaarlijks wordt 75 tot 80 % van de knipoogbonnen  ook effectief besteed.  Zwembad Dommelslag (35%) en de Overpeltse kermissen (34%) zijn de grootste afnemers. Daarnaast worden de bonnen gebruikt in de Overpeltse verenigingen (ongeveer 10 %) en voor sport- cultuur- en schoolactiviteiten (elk zo’n 7 %) .

 

Schepen van jeugd en gezin Ann Van Dorpe: “Elk kind in Overpelt krijgt  knipoogbonnen. Immers, elk kind heeft recht op cultuur, sport en ontspanning. Met deze waardebonnen willen wij vanuit het beleid hieraan voor een stukje tegemoet komen en kansen creëren.”


Ontdek hier wat je allemaal kan doen met de knipoogbonnen.

Terug naar het overzicht