De balie van de gemeente bij u thuis. Doe hier aanvragen en spaar een rit naar het gemeentehuis.

Ruiteren

Ruiteren in de Limburgse Kempen

 

Van het noordelijkste puntje in de Limburgse Kempen tot de bosgebieden van het Nationaal Park Hoge Kempen werden ruim 550 km aan routes klaargemaakt voor het het Ruiter- en Menroutenetwerk Limburg. Het nieuwe netwerk doet de gemeenten Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Overpelt, Neerpelt, Peer, Hamont-Achel, Bocholt, Bree, Kinrooi, As, Maaseik, Opglabbeek, Genk, Zutendaal, Maasmechelen en Lanaken aan. 


Sinds augustus 2009 zijn ook de Equidroomroute (Peer/Bocholt) en de routes van het Nationaal Park Hoge Kempen in de ruiterkaart van Limburg opgenomen. Net zoals het fietsroutenetwerk kunnen ruiters en menners Noord-Limburg verkennen via een knooppuntensysteem, waarbij zij zelf hun tocht kunnen samenstellen aan de hand van een handig kaartje.

Met startplaatsen in elke gemeente kunnen zij de Limburgse bossen en velden verkennen. Er werden zoveel mogelijk onverharde paden opgezocht, met een minimale breedte van 2 meter, zodat menners maximaal van het netwerk kunnen genieten. Slechts op enkele plaatsen zullen de menners een klein ommetje moeten maken. Voor trekkers werden ook de verblijfsaccommodaties aangeduid. 

 

De kaart van het Ruiterroutenetwerk kan je hier terugvinden. Meer info over ruiteren en mennen in Limburg vind je op de themawebsite van toerisme Limburg.


Contact

Openingsuren