De balie van de gemeente bij u thuis. Doe hier aanvragen en spaar een rit naar het gemeentehuis.

Looplussenbos/loopomloop

 

 

Looplussenbos

 

Wie op een aangename manier aan zijn conditie wil werken, kan dat voortaan in Overpelt in zeer goede omstandigheden in een bijzonder mooie groene omgeving. In het gemeentelijk park Heesakkerheide (aan de Breugelweg tegenover Sint-Oda) werden drie bewegwijzerde looplussen aangelegd. Ze vertrekken op de parking en lopen doorheen en rond het park, aangegeven met bordjes. Aan het vertrek op de parking bij de ingang van het park, is een overzichtsbord geplaatst. 

 

Sportievelingen kunnen er in principe altijd terecht en hebben de keuze tussen drie looplussen, elk voorzien van een eigen bewegwijzering:

  • gele lus van 1 kilometer (bordjes met een maan)
  • rode lus van 1,5 kilometer (bordjes met een kruis)
  • zwarte lus van 2 kilometer (bordjes met een vierkant).

 

De start van de loopomloop van Holheide ligt aan de gemeentelijke buitensportaccommodatie De Es in de Esstraat. Van hieruit slingeren drie lussen door de bossen op een parcours  waar lopers hun hartje kunnen ophalen: eentje van  1 km, 3km en 5 km. De lus van 1 km kan gebruikt worden voor intervaltraining door een afstandsaanduiding om de 100 meter. Voor de andere lussen is de afstand om de 500 meter gemarkeerd.

 

Bloso en de provincie Limburg zorgden voor de materialen voor de loopomloop. Het Agentschap voor Natuur en Bos met ondersteuning van de gemeentewerf gezorgd voor de plaatsing van de materialen.

 

Meer info over loopomlopen in Vlaanderen vindt u op www.vlaamseloopomlopen.be

 

Klik hier voor een detailplan van de loopomloop Holheide

 


Contact

Openingsuren

Bekijk ook