De balie van de gemeente bij u thuis. Doe hier aanvragen en spaar een rit naar het gemeentehuis.

Overpeltse Buitenspeeldag vol leuke workshops en spelletjes

Overpeltse Buitenspeeldag vol leuke workshops en spelletjes
18-04-2017

Volgende week woensdag 19 april organiseren meer dan een tweehonderd gemeenten in Vlaanderen een Buitenspeeldag. In Overpelt hebben jeugddienst, sportdienst en kinderopvang de handen in elkaar geslagen om er een leuke namiddag van te maken op het Clementiaanplein in Holheide. Tijdens de Buitenspeeldag wordt ook de nieuwe Kinderburgemeester gekozen. Er zijn dit jaar vijf kandidaten. Schepen van jeugd Ann Van Dorpe stelt het programma voor.

 

Nu de lente weer in het land is, wordt het weer tijd om te ravotten en te spelen. In het kader van de ‘Buitenspeeldag’ hebben sport- en jeugddienst en de kinderopvang op woensdag 19 april een uitgebreid programma in mekaar gestoken. Schepen van jeugd Ann Van Dorpe: ”Dit jaar organiseren we de Buitenspeeldag op het Clementiaanplein in Holheide (Bremstraat) en werken we rond het thema ‘onderwaterwereld’ . Iedereen is welkom om zich uit te leven op de springkastelen, het avonturenparcours, slingeren uit bomen, aqua balls, sport en spel en nog veel meer. Ook voor de allerkleinsten is er heel wat te doen. En uiteraard hebben we ook gedacht aan ouderopvang met een lenteterras en een lekker drankje.” Tijdens de Buitenspeeldag wordt ook de nieuwe Kinderburgemeester verkozen. Alle kinderen kunnen de hele namiddag kiezen voor één van de vijf kandidaat-kinderburgemeesters.


De Buitenspeeldag vindt plaats van 13.30 tot 17.00 uur en is vrij en gratis toegankelijk voor iedereen, al nemen de allerkleinsten best enkel onder begeleiding van een volwassene deel.

Terug naar het overzicht