Fietsen

Fietsen in OverpeltFietsen kan in Overpelt in een vlak landschap, met alle ingrediënten die de Limburgse Kempen kenmerken: een afwisseling van kabbelende beekjes, kleurrijke heidevlakten, uitgestrekte bossen en vennen met typische moerasflora. Weiden en akkers geven het landschap een eigen karaktertrek mee. Het fietsroutenetwerk doorkruist dit landschap in alle mogelijke richtingen. Overal op de route komt u overblijfselen tegen uit het verre verleden van Overpelt. Meest in het oog springen de vier water- en twee windmolens en de geklasseerde eeuwenoude lindeboom aan de kerk van Overpelt-Centrum. Pleintjes en parken nodigen her en der uit om de fiets even aan de kant te zetten voor een verdiende rustpauze of een picknick met het gezin. Taverne en terras waar je kan proeven van streekgerechten zijn bovendien nooit ver uit de buurt. Wie op doorreis is, vindt ongetwijfeld een comfortabele slaapplaats in Overpelt.

 

Kortom: Overpelt is een paradijs voor de recreatieve fietser.

 

 

Fietsroutenetwerk

Fietsen is pas echt heerlijk als je het gevoel hebt dat je overal heen kunt langs goed uitgestippelde fietsroutes. Dat is nu net de bedoeling van het fietsroutenetwerk. Het bestaat uit talrijke fietswegen die via knooppunten met elkaar verbonden worden tot lussen.  Op elk knooppunt kan je de route aanpassen zodat je ze zo lang of zo kort kan maken als je zelf wil. Via duidelijke wegwijzers word je naar nabijgelegen steden, gemeenten en toeristische bezienswaardigheden geloodst. 

 

Informatie en overzichtskaarten van de verschillende fietsroutenetwerken in Limburg kan je verkrijgen bij de Gemeentelijke Dienst voor Toerisme.


Contact

Openingsuren

Bekijk ook