Verenigingsloket

Verenigingsloket

 

De eerste rol van 'cultuurmaker' is vanzelfsprekend weggelegd voor de ongeveer 200 Overpeltse verenigingen die aangesloten zijn bij de ene of andere adviesraad. Verenigingen waar het gemeentebestuur trots op is en die het dan ook wil koesteren. Verenigingen zijn immers het cement van de samenleving, de ideale remedie ook tegen verzuring.

Een goed voorbeeld is de installatie zopas bij de gemeentelijke dienst cultuur van een eigen loket voor de verenigingen. Heel wat van de vragen en problemen waarmee verenigingen te maken hebben, zijn dezelfde, of ze nu een jeugd-, sport- of cultuurvereniging zijn. Om eenheid te creëren in de dienstverlening was een centraal aanspreekpunt voor verenigingen onontbeerlijk. Daar waar een vereniging vroeger noodzakelijkerwijs langs drie of zelfs vier verschillende balies moest passeren om allerlei zaken te regelen, kan alles nu aan één balie en langs één persoon worden geregeld.

Bij het verenigingsloket in CC Palethe kunnen alle verenigingen met al hun vragen terecht.

Voor buurtverenigingen heeft het verenigingsloket het project 'Wijk up!' uitgewerkt, vol handige tips en materialen vol onvergetelijke buurtactiviteiten.

 

Ons aanbod:

 

Bekijk hier de overzichtsfolder die alle mogelijkheden van het Verenigingsloket nader uitlegt.

 

Bekijk hier een promofilmpje over de mogelijkheden van ons Verenigingsloket:


Contact

Openingsuren